AçıKLANAN ULUSAL TAşıT TANıMA SISTEMI UTTS NEDIR HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article




Şirketinize tanımlı vesaitın aldıkları yakıt ölçüını ve konum bilgilerini anlık olarak takip edebilirsiniz.

Antrparantez, UTTS'nin sağladığı sayısal kayıtlar sayesinde, mahrukat tüketimiyle ait veriler uçarıca raporlanabilir ve analiz edilebilir.

Kiralık ve İşletmeye Dahil Taşıtlar:İşletmeler aracılığıyla kiralanan yahut iş amacıyla kullanılan araçların en geç 31 Mesafelik 2024 tarihine derece sisteme kaydedilmesi gerekmektedir.

Taşıt Teşhisma Sistemi'ne esasvurmak berenarı kolaydır. Çoğu akaryakıt firması, şirketlere ve ferdî kullanıcılara başvuru olanakı teşhismaktadır.

Ferdî verileriniz, talebinizin gerçekleştirilmesi üzere 6698 Skorlı Kanun kapsamında sorunlenmektedir. Tenvir Metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi, 1 şömine 2025 itibarıyla Türkiye’de yeni bir akaryakıt dönemini serlatan uygulamadır. UTTS, akaryakıt pompalarına bentlı ödeme kaydedici cihazlara (YN Pompa ÖKC) mutavassıtn plaka bilgilerinin elle manuel bir şekilde girişini engelleyerek kendiliğinden olarak aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi Uygulama Genel Tebliği; akaryakıt kolünde yarışma eşitliğinin esenlanması ve kayıt dışı iktisat ile savaşım için Hasılat İdaresi Kellekanlığı tarafından 5 Ekim 2023 tarih ve 32330 Skorlı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.

TTS, şirket araçlarınızın ne akaryakıt istasyonundan, ne zaman ve ne kadar yakacak aldığını haftalık olarak raporlar. Bu sayede mahrukat tüketiminizi detaylı şekilde takip edebilir ve muktezi önlemleri alabilirsiniz.

TTB, akaryakıt dolum davranışlemleri sırasında kullanılan, kayıtlara monte edilen özel elektronik eklentidir. Vesaitın işletme faaliyetleri kapsamında kullanılması durumda (Şirkete ilişik taşıtlar veya şirket ilgilendiren olmayan ama kiralanan taşıtlar) ticari araçların yakacak depolarına yerleştirilen bu cihazlar sebebiyle:

Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi (UTTS), ticari araçların akaryakıt allıkımlarını denetlemek ve kayıt dışı hizmetlemleri önlemek için geliştirilen bir sistemdir. Algı mükelleflerine ilgili taşıtlara takılacak Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) sayesinde akaryakıt kurumı sırasında plaka detayları otomatik olarak kaydedilir.

“8 inci maddesinin 2 nci fıkrasının (h) bendine check here nazaran Uluslararası düet ve çok taraflı anlaşmalarla gerçekleştirme edilen belgeler ile Bakanlıkça maruz yetki belgesi, taşıt belgesi, taşıt kartı ve gayrı belgelerin sahtesi konstrüksiyonlarak/yaptırılarak yahut rastgele bir şekilde sahtesi gerçekleştirme edilerek veya tahrifat dokumalarak kullanılamaz.

Taşıtların akaryakıt hazne girişlerine ağırlıklan Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) cihazları, araçların plaka bilgilerini teşhismlayarak UTTS sistemiyle senkronize değer. Bu sayede, read more akaryakıt dolum çalışmalemi sırasında TTB takımı aracılığıyla elde edilen plaka bilgisi, gayrı UTTS donanımları vasıtasıyla pompa here ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak iletilir. Böylelikle, akaryakıt dolumu güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.

Mabeyinç plakalarının kendiliğinden olarak okunmasıyla, manuel data girişi ortadan kalkar ve akaryakıt gelgel süreci kısalır.

Şimdi yeni bir sual karşımıza çıkıyor: Taşıt Tanıma Birimi nedir? Taşıt Teşhisma Birimi şu demek oluyor ki TTB, araçların yakıt depolarının girişlerine monte edilen ve plaka bilgilerini otomatik olarak Taşıt Teşhisma Okuyucuya nâkil bir elektronik donanımdır diyebiliriz.

Diplomatik ve uluslararası organizasyonlara ilgilendiren vesait ile halk kurumlarına ilgilendiren olanlar Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi kayıt zorunluluğundan muaftır. İlgili tesislar bayağıdaki gibidir:

Report this page